У найближчих планах України - налагодити співпрацю з Південною Кореєю для вирішення питання дезактивації радіоактивних фрагментів бетону та металу з Чорнобильської зони відчуження. Таку інформацію оприлюднили українські засоби масової інформації.

Як повідомляється, Україна має намір розвивати відносини з корейським Інститутом досліджень атомної енергії KAERI. В даний час керівництвом Чорнобильської атомної електростанції ведуться прямі переговори з цією установою. Є всі шанси на благополучний результат переговорів.

Майбутня співпраця необхідна для проведення дезактивації шматків металу і бетону, які до сих пір є дуже радіоактивними і становлять небезпеку для навколишнього середовища. Спільний україно-корейський проект планують розробляти до кінця 2021 року.

Нагадаємо, як "слуга народу" Тищенко назвав трагедію в Чорнобилі святом

Як повідомляв портал Знай.ua, рівно 34 роки тому сталася страшна аварія на Чорнобильській АЕС.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Також Знай.ua писав, у Києві вшанували пам'ять загиблих і постраждалих під час Чорнобильської трагедії 1986 року.

Крім того, у зоні відчуження зафіксували спалах коронавірусу. Так, станом на вівторок, 27 жовтня, на Чорнобильській АЕС-19 захворіли 40 співробітників.