Злива, що пронеслася вчора, 17 жовтня, над Києвом, очистила повітря над столицею. Про це стало відомо з даних компанії IQ Air, що відстежує якість повітря в режимі реального часу.

Стихія несподівано перемістила українську столицю до найчистіших міст світу. Таким чистим столичне повітря давно не було – зазвичай місто потрапляє до переліку найбрудніших у світі. Однак учора Київ поступався за чистотою атмосфери лише австралійському Мельбурну.

Ближче до вечора Київ перемістився з другої сходинки рейтингу на шосту, однак і це є для української столиці неабияким досягненням.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Разом із тим, потужна злива спричинила в Києві катастрофічні підтоплення вулиць, внаслідок яких вулицями плавали автомобілі, а маршрутки та трамваї зупинилися. Містяни скаржаться на відсутність ефективної зливової каналізації в місті.

Після затяжного бабиного літа в Україні прийде різке похолодання: в кінці тижня країну накриє дощами і поривчастим вітром. У деяких областях температура впаде до + 5 градусів.

Раніше портал Знай.ІА писав про погоду на 15 Жовтня для всієї України: тепло і сонце мине відразу кілька областей. Жителі західних регіонів України замерзнуть від холоду і дощів.

Також портал Знай.ua писав, що снігові зими українці бачитимуть раз на 10 років, експерт назвала причини: "незворотні зміни" Температура повітря в Україні, як і в усьому світі надалі буде тільки зростати. Якщо середня річна температура повітря підвищиться більш ніж на два градуси, це призведе до незворотних змін в атмосфері і всій кліматичній системі.

Також портал Знай.ua писав, що Львівщину засипало снігом на Покрову. У соціальних мережах почали ділитися незвичайними як для Жовтня фотографіями з курорту "Захар Беркут".