Після затяжного бабиного літа в Україну прийде різке похолодання: наприкінці тижня країну накриє дощами та поривчастим вітром. В деяких областях температура впаде до +5 градусів.

Так, у суботу, 17 жовтня, помірні дощі пройдуть по всіх областях без винятку. На сході температура повітря коливатиметься в межах +9 +12 градусів вночі, і від +15 до +17 градусів вдень, місцями до +20 градусів. На півночі - вночі +6 +8 градусів, вдень +9 +11. На півдні - +11 +14 градусів вночі, вдень - +16 +19 градусів. У центральних областях вночі +9 +11 градусів, вдень +13 +16 градусів. У Києві 17 жовтня очікується дощ і штормовий вітер. Вночі +6 +8 градусів, вдень +9 +11 градусів. Найхолоднішою субота буде на заході - тут температура повітря знизиться до 5–8 градусів тепла, повідомляє Український гідрометцентр.

У неділю, 18 жовтня, дощі припиняться, однак температура повітря продовжить знижуватися. На сході - +12 +15 градусів вдень і +8 +11 градусів вночі, на півдні - вночі +8 +10 градусів, вдень від +12 до +15 градусів. У центрі країни денна температура триматиметься в межах +7 +11 градусів, а нічна - +5 +7 градусів.

На півночі та заході України вночі температура опуститься до +2 +4 градусів, вдень триматиметься в межах від +4 до +7 градусів. У Києві 18 жовтня очікується хмарна погода, але без дощів. Вночі температура повітря складе +3 +5 градусів, удень - не більше +6 +8 градусів.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше портал Знай.uа писав про погоду на 15 жовтня для всієї України: тепло і сонце обмине відразу кілька областей. Жителі західних регіонів України змерзнуть від холоду і дощів.

Також портал Знай.uа писав, що снігові зими українці бачитимуть раз на 10 років, експерт назвала причини: "Незворотні зміни" Температура повітря в Україні, як і в усьому світі надалі буде тільки зростати. Якщо середня річна температура повітря підвищиться більш ніж на два градуси, це призведе до незворотних змін в атмосфері і всій кліматичній системі.

Також портал Знай.uа писав, що Львівщину засипало снігом на Покрову. У соціальних мережах почали ділитися незвичними як для жовтня світлинами з курорту "Захар Беркут".