У Києві помер відомий доктор філологічних наук. Про це дружина вченого розповіла виданню "ВВС News Україна".

Повідомляється, що 14 жовтня помер доктор філологічних наук, професор Олександр Пономарів, який присвятив все життя на розвиток і захист української мови. На момент смерті йому було 84 роки.

Читайте Знай в Google News!

Останнім часом професор серйозно хворів - у нього був перелом хребця.

Олександр Пономарів вів викладацьку діяльність в інституті імені Шевченка більше 40 років і став легендою навчального закладу. Більшу частину часу він провів на факультеті журналістики КНУ, який з часом став Інститутом журналістики.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Перед початком викладацької діяльності він працював в Інституті мовознавства імені Потебні.

Олександр Пономарів випустив сотні вдячних студентів. Також він є автором сотень наукових і публіцистичних робіт. Він перекладав тексту на українську мову з грецької та п'яти інших слов'янських мов.

Олександр Пономарів і голова організації Просвіта Павло Мовчан, фото: Ukrinform

Також доктор наук брав активну участь у діяльності організації "Просвіта" та правописної комісії, яка займалася виправленням русифікованої української мови.

Крім того Олександр Пономарів вів власний блог на порталі "BBC News Україна". Сотні людей писали йому запитання про складнощі правопису чи перекладу українською мовою.

Олександр Пономарів, фото: Ukrinform

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Прикарпатті помер відомий лікар-травматолог

Як повідомляв портал "Знай.uа", хворого коронавірусом дідуся поховали живцем через помилку лікарів

Також, "Знай.uа" писав, що у Львові попрощалися з легендарним поетом та другом Стуса