Працівники зони відчуження знайшли на лісовій дорозі поранену сову. Безсилого птаха передали співробітникам наукового відділу Чорнобильського заповідника.

Невідомо, на що міг наштовхнутись птах під час польоту і чому травмувалась.У сірої сови виявили пошкоджене крило (зламана кістка), загальний стан здоров'я було важко оцінити.Співробітники спробували нагодувати птаха, який із апетитом з’їв декілька шматочків сирого м’яса, - розказали у Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику.

скріншот из Facebook

Нажаль в структурі заповідника відсутня спеціальна ветеринарна служба, яка б могла пікувалась хворими й травмованими тваринами,тому було прийнято рішення перевезти сову до притулку для птахів і дрібних тварин «Місячна долина».

Врятовану сову доведеться певний час лікувати. Після одужання сова, скоріше всього, вже не матиме змогу літати й полювати в дикій природі. Але, остаточні прогнози щодо стану її здоров'я нам пообіцали повідомити через декілька днів, - повідали у заповіднику.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Нагадаємо, раніше Чернобыльская зона прячет от людей невероятную красоту, удивительное явление засняли на камеру

Як повідомляє портал «Знай.uа» Українцям показали скарб Чорнобильської зони з висоти пташиного польоту, - унікальні кадри

Також «Знай.uа " писав, що Чорнобиль засяяв яскравими кольорами, що побачили у зоні відчуження, фото