У Києві почали будувати новий великий парк "Почайна". Про це повідомляє видання Вечірній Київ з посиланням на коментар члена Національної спілки краєзнавців України, голова ГО «Громадський рух« Почайна» Анабелли Моріної.

Вона і депутат Київради Костянтин Богатов, а також їхні однодумці врятували річку Почайна від знищення. Активісти розповіли, що билися за кожен метр берегів річки, яку київська влада хотіла загнати під дороги та інші об'єкти. Також активісти зазначили, що домоглися, що влада міста дала статус парку берегам річки.

Парк розкинеться від вулиці йорданської та проспекту Степана Бандери до сучасного гирла під північним мостом. Тут парк Почайна з'єднається з парком Наталка. У проекті парку передбачено зміцнення берегів річки і спорудження пішохідних доріжок.

Нагадавши, Знай писав, що українська столиця потрапила в топ-40 міст з найбруднішим повітрям, зайнявши 33 місце. Зараз індекс забруднення повітря в Києві становить 71 при нормі в 50. Більш того, столиця України буквально оточена смогом: поруч знаходиться Москва (31 місце), Ліма в Перу (32 місце), Шеньчжень в Китаї (35 місце) і ялина-Кувейт в Кувейті (34 місце).

Популярні новини зараз
Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Також Знай повідомляв, що в Києві сильна злива наробила лиха. Вода стояла у дворах і на вулицях, а потужні потоки стали причиною зникнення сміттєвих контейнерів. Так на Оболоні сміттєві "дзвіночки" попливли.

Нещодавно Знай передавав, що в День народження президента Російської Федерації Володимира Путіна, в середу, 7 жовтня, українці зібралися під російським посольством у Києві.