У Київській клінічній лікарні №4 закінчується місце для хворих коронавірусом COVID-19. Детальніше про це розповіла головлікар медзакладу Тетяна Мостепан в інтерв'ю для "Обозреватель".

Читайте Знай в Google News!

Київська клінічна лікарня № 4 обладнана для прийому хворих з коронавірусом, проте останнім часом там заявили про брак "кисневих" ліжок.

"Зараз хворі набагато важче, ніж раніше. Їх абсолютно неможливо порівняти з тими хворими, які були ще в липні. З початку серпня до нас госпіталізовано 80% хворих вже з дихальною недостатністю", – повідомила Тетяна Мостепан.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як пояснила головлікар, для хворих коронавірусом в лікарні встановлені спеціальні ліжка, до яких підведений кисень. Якщо стан хворого дозволяє, то лікарі підключають до нього кисень через маску. Якщо ситуація більш важка, то пацієнта підключають до апарату ШВЛ для неінвазивної вентиляції легенів. У разі, якщо така процедура не приносить результату, пацієнту роблять інтубацію і примусову вентиляцію легенів.

Жінка зазначила, що на даний момент в реанімаційному відділенні лікарні розташовано 20 пацієнтів, а лікарі змушені працювати в нестандартному режимі. Практично всі "кисневі" ліжка зайняті хворими.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що пацієнти з COVID - 19 і підозрою на нього мають право на ряд безкоштовних послуг в стаціонарних медичних установах.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Київській області фітнес-тренер експлуатував жінок для власного збагачення.

Також Знай.иа писав, що у Києві в одному з автобусів виник конфлікт на грунті того, що жінка не одягла маску через астму.