У Чорнобильській зоні з'явився перший веломаршрут. Його протяжність становить понад 45 кілометрів і проходить він через кілька сіл.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

"Ми сподіваємося, що веломаршрут дозволить відвідувачам зони відчуження побачити унікальний світ Чорнобильського заповідника. Зупинитися в колишніх населених пунктах, які багато років приваблюють відвідувачів своєю самобутністю", - зазначає заступник Голови ДАЗВ Максим Шевчук.

джерело: Кабмін
джерело: Кабмін

Маршрут був розроблений Державним агенством України з розвитку зони відчуження. Веломаршрут проходить через КПП "Зелений мис", а також села Купувате, Опачичі, Оташів та Плютовище.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Щоб відзначити топографічні та функціональні особливості, по маршруту були проведені технічні поїздки. Для всіх майбутніх учасників заїзду розроблені спеціальні правила та умови. Кожну велогрупу забезпечать супроводжуючими. Крім того, в період облаштування маршруту технічний транспорт забезпечить підтримку учасників. Організатори також передбачили зупинки в мальовничих місцях. Велотрек все ще вдосконалюють і покращують для більшого комфорту туристів.

джерело: Кабмін
джерело: Кабмін

Перед затвердженням веломаршруту був проведений радіоційно-дозометричний контроль, результати якого не показали перевищень радіаційного фону.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українці зможуть потрапити в Чорнобиль, не встаючи з дивана-потрібен тільки телефон

Як повідомляє портал «Знай.иа» На Київщині вирішили заманювати туристів у зону Відчуження: "замість Туреччин і Єгиптів"

Також «Знай.иа " писав, що Сталкери із Запоріжжя поставили на вуха Чорнобиль: що зробили екстремали в зоні відчуження, - краще не повторювати