1 жовтня - Всесвітній день вегетаріанства, і в Києві вирішили приготувати найбільшу веганську шаурму з фалафелем, яку тільки бачили в України - майже 30 метрів! Готували "гіганта" на Подолі, до роботи залучили десятки волонтерів.

"Мета заходу пояснити киянам, що не правильно забирати життя у тварин, заради потреб нашого апетиту. Нам важливо навчити людей дивитись ширше: вегетаріанство та веганство тісно пов’язане з турботою про довкілля та клімат планети. Більше людей відмовиться від м’яса менше буде обсягу шкідливого для планети промислового тваринництва. Куштуючи сьогодні нашу веганську шаурму, по-перше, ми приносимо своє співчуття тваринам, а по-друге, знайомимо зі смачною та корисною веганською кухнею", – розповів один із організаторів акції Павло Вишебаба.

27-метрова смакота потрапила до Національного реєстру рекордів України. Місце приготовування - біля пам’ятника Григорію Сковороді - організатори обрали не випадково: вважається, що видатний філософ та мандрівник був вегетаріанцем.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Нині на наших плечах важлива місія донести до кожного громадянина про непростий стан екології та запропонувати шляхи вирішення. Наприклад, проблема управління відходами у Києві складна та багатошарова. У столиці обов’язково має бути побудований сучасний завод з переробки та утилізації побутових відходів. Такий, що працює за останніми світовими технологіями та зовсім не шкодить довкіллю", – пояснив Павло.

Рекордну шаурму розрізаи та пригощали перехожих.