Осінь накрила Київ проливними дощами, а столичних комунальників підштовхнула до дивної справи – поливання дерев під зливою. За незвичним заняттям у середу, 30 вересня, спостерігали кияни і ділилися своїми враженнями від побаченого у соцмережах.

Комунальному об’єднанню «Київзеленбуд» довелося публічно пояснювати, чому для поливу дерев обрали саме дощову погоду. Там стверджують, що саме такі погодні умови є найкращими для удобрювання рослин.

Скрін, Facebook
Скрін, Facebook

«Окрім поливу, як важливої складової догляду за зеленими насадженнями, для росту та розвитку рослин потрібні й добрива. Звертаємо увагу, що необхідною умовою внесення добрив у вигляді водного розчину є достатній рівень зволоженості ґрунтів. Зволоженість ґрунту впливає на швидкість взаємодії поживних речовин, що потрапляють у ґрунт з добривами і ґрунтовими мікроорганізмами», - наголошують комунальники.

«Супутні компоненти, що утворюються в ході хімічних реакції, швидше нейтралізують свій негативний вплив на ґрунтову екосистему, процес засвоєння поживних речовин рослинами значно прискорюється», - пояснили у «Київзеленбуді».

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше у Борисполі вулиця після зливи перетворилася на болото: "Кому грязьову ванну?".

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Гарячу воду зливають прямо в озері:"її занадто багато".

Також "Знай.uа" писав, що хозяйський "талант" Кличка показали одним фото: "тріснуло!".