Довгоочікуване метро на Троєщину планують будувати не раніше, ніж через 5-7 років.

Про це в ефірі українського телеканалу заявив глава КО "Київгенплан" Сергій Броневицький.

"Довгий час точилися дискусії — прокладати метрополітен по Бальзака чи по Маяковського. Вирішили по Маяковського. У такому випадку 70% жителів Троєщини будуть в зоні пішохідної доступності до метро", — зазначив Броневицький.

За його словами, перша черга будівництва складатиметься із 5 станцій - від Лук’янівської до першої станції Райдужної (розташована на Лівому березі Києва).

"Це буде Подільсько-Вигурівська лінія метрополітену, яка з’єднає "інвестиційно привабливу північ Троєщини" (з вулиці Закревського, де створять "бізнес-парк") з Подолом, далі через тунель — з Севастопольською площею і на перспективу (20 років) — з аеропортом Жуляни", - додав глава "Київгенплану".

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Він зазначив, що станції будуть неглибокими, як на Оболоні чи Петрівці.

Нагадаємо, депутатку від "Слуги народу", що балотується на посаду мера Києва, Ірину Верещук спіймали на брехні щодо будівництва довгоочікуваного метро на Троєщину. Так, у соціальних мережах помітили, як "слуга" примудрилися протирічити самій собі у заявах, зроблених з різницею всього у кілька тижнів.

Відзначимо, що мер Києва Віталій Кличко зумів протягнути рішення про те, щоб виділити компанії "смотрящего" Дениса Комарницкого 400 мільйонів гривен, незважаючи на обурення деяких депутатів.

Нещодавно Віталій Кличко потрапив під гарячу руку Верещук: "Здається, у когось проблеми з арифметикою. Або з бажанням розбиратися з нагальними проблемами киян" , - заявила "слуга".