У столиці подорожчав один із головних смаколиків, який вже давно став її візитівкою - «київська перепічка». Про це повідомляють мешканці столиці у соцмережах.

Містяни зазначають, що славетна перепічка тепер продається у паперовому упакуванні, а не в поліетиленових пакетиках, які шкодять довкіллю.

Разом із тим, вартість сосиски в смаженому тісті також виросла – до 20 гривень замість 18 гривень.

«Дві новини – хороша і неминуча. «Київська перепічка» тепер продається в папері, а не в кульках. Ну, і ціна зросла до 20 грн (+2 грн)», – пише в своєму повідомленні користувач Iegor Shumikhin у соціальній мережі Facebook.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що кіоск із продажу «перепічки» у Києві відкрився у лютому 1981 року. Тоді вона коштувала 22 копійки.

Цна смаколика потроху зростала, і в 2010-тих роках становила 4,5 гривень. До 2015 року вона подорожчала до 8 гривень, навесні 2016 року — до 10 гривень, з зими 2016 року — 12 гривень.

Поступово вартість виросла до 18 гривень навесні 2019 року. Відтепер перепічка коштує 20 гривень.

Нагадаємо, українських школярів годують рекламою під соусом "української мови" - батьки вибухнули від обурень.

Як повідомляв портал Знай.uа, виховательку дитячого садка застукали за мерзенним заняттям з дітьми: "Хапала за руки і смикала за волосся".

Також портал Знай.uа писав, що історія дівчинки "без дитинства" із Чернівців змусила українців ридати: "Гарує на городі та годує свиней, щоб врятувати паралізовану маму".