Стало відомо про те, що в Чорнобильській зоні вперше за сто років були помічені ведмеді.

Таким чином, повідомляється, що крім повернулися ведмедів, там сильно збільшилася популяція вовків і рисей.

Про це повідомила ВВС. Звідки точно прийшли ведмеді і скільки їх, поки невідомо.

Дослідник Чорнобильської зони Сергій Гащак говорить про те, що повернення такого великого хижака найімовірніше пов'язано з тим, що на цих землях відсутній слід людини, а також сільськогосподарська діяльність.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ведмедя можна зустріти практично на всій території, навіть взимку. Але їх ще не багато. Вони мігруючі. До нас вони потрапляють, швидше за все, з білоруської території. Ми не знаємо скільки їх, як довго вони тут затримуються. Можливо, деякі живуть постійно. Ведмедів не було тут більше 100 років", - розповів Гащак.

А ось вовки заселили всю доступну місцевість. Їх чисельною така велика, що деякі сім'ї вже почали конкурувати один з одним за місцевість.

Вовки можуть напасти на лося, але, як правило, ефективність їх полювання не досить висока, тому вони часто живуть впроголодь, нерідко харчуються рослинною їжею.

Нагадаємо, як "слуга народу" Тищенко назвав трагедію в Чорнобилі святом

Як повідомляв портал Знай.ІА, рівно 34 роки тому сталася страшна аварія на Чорнобильській АЕС.

Також Знай.ІА писав, у Києві вшанували пам'ять загиблих і постраждалих під час Чорнобильської трагедії 1986 року.