Київська влада попередила киян про те, що найближчими днями на вулицях столиці буде складно дихати через дим, смород і Смог, які прийдуть в місто від палаючих торфовищ. Причиною таких неприємностей стала суха погода і пожежі за межею міста.

Про це заявив депутат Київради голова постійної комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий на своїй сторінці в Facebook.

Він написав, що щороку восени в Києві ситуація з якістю повітря посилюється через пожежі на торфовищах, викидів заводів, підпалів трави і сухостою. Всі разом ці фактори призводять до забруднення повітря і задимлення. Депутат Київради нагадав ситуацію 2015 і 2017 років, а також дим від пожеж у Чорнобилі в 2020 році.

Він також зазначив, що пожежі важко спрогнозувати, але регулярність виникнення смогу в столиці дає можливість припустити, що цієї осені ситуація повторитися і на вулицях міста буде важко дихати.

Яловий зазначив, що за такий прогноз говорять відразу кілька факторів – суха погода, тління торфовищ при такій погоді – дуже тривалий процес. Після цього Яловий зазначив, що в Києві найближчим часом встановлять дві станції моніторингу повітря.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що на вулиці Ревуцького сталася пожежа, з якою рятувальники довго не могли впоратися. Через це більшу частину лівого берега в Києві затягнуло їдким димом. Смог видніється на Позняках, Харківській, Осокорках і навіть у Бортничах.

Також Знай повідомляв, що на Хмельниччині чоловік сяде за ґрати на сім років за підпал будинку колишньої дружини.

Нещодавно Знай передавав, що в ніч на п'ятницю, 18 вересня, в Києві загорілася житлова квартира. Під час пожежі рятувальники евакуювали 5 мешканців у Дніпровському районі. Вогонь охопив квартиру на першому поверсі, повністю забиту мотлохом.