Адміністрація Всесвітньої онлайн-енциклопедії "Вікіпедія" нарешті виправила написання української столиці в англійській версії. Тепер і тут місто називається "Kyiv" (як це звучить державною мовою), а не "Kiev" (залишки радянського минулого).

Радісною новиною у своєму Facebook поділилася українська версія Вікіпедії.

"На дев'ятнадцятому році існування статті, після багатьох заблокованих користувачів і п'ятнадцяти архівних сторінок обговорення назви, тринадцятою спробою статтю Kiev в англомовній Вікіпедії було перейменовано в Kyiv" - пише автор публікації.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Тим часом українським історикам і екскурсоводам слід перестати боятися і вголос заявити про те, що Києву далеко не 1500 років, як це призначив "старший брат", а набагато більше. Такий заклик зробила Лариса Ніцой, опублікувавши відповідний пост на своїй сторінці в Facebook. Лариса Ніцой розповіла, що свого часу була не зручною студенткою. Вона додала, що хоча і не була націоналісткою, але у неї завжди було багато незручних, і навіть революційних питань.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, СБУ обшукує "Велюр" Тищенка, ексклюзивні кадри з місця. У ресторан "Велюр" Миколи Тищенка нагрянули силовики

Як повідомляв портал "Знай.uа", суворі атракціони: просто на пляжі з відпочивальниками пройшло тренування військових на танках

Також Знай.uа" писав, Береза звернувся до Зеленського через заручників у Луцьку: "Від психа до Путіна".