У Києві назріває чергова земельна афера. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написала активістка Дар'я Васильченко.

За її словами, «дуже цікавий проект рішення вчора зареєстрував Олександр Омельченко. Стосується він ЖК «Синьоозерний»: про надання обслуговуючому кооперативу "Відродження-2018" земельної ділянки в оренду для будівництва житлових будинків з вбудованими приміщеннями соціальної сфери на перетині проспекту Правди та проспекту Георгія Гонгадзе у Подільському районі міста Києва».

Васильченко пояснює, що, згідно з рішенням, кооператив "Відродження-2018" має отримати у свою власність землю під незаконною недобудовою, разом із самою будівлею.

«Тобто, кооператив в стані викупити недобудову, утримувати її ще й добудувати», - додає активістка.

Інвестори ЖК стверджують, що в кооператив "Синьоозерний" від початку входило дві сотні повноправних членів, однак «нізвідки» з'явився новий кооператив "Відродження-2018" із вісьмома членами-засновниками.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Головним у «Відродженні» є Плахотнюк - співзасновник компанії «АВС Білд», яка має добудувати ЖК згідно з незаконним проектом, збільшивши кількість секцій та поверховість.

Скрін, Facebook Дар'я Васильченко
Скрін, Facebook Дар'я Васильченко

«Плахотнюк сам собі видає довідку про 95% готовності незаконного будівництва (без відведення земельної ділянки, без дозволу на будівництво та офіційно розробленої проектної документації та ще і з порушенням гранично допустимої поверховості, чим створено перешкоду діяльності аеродрому Антонова) і купує за 1000 грн «Міськбуд-Девелопмент» і за 100 грн – «Київбуд». Обидві компанії прийшли "рятувати" інвесторів після кідалова "Консолі" Константинова, але теж не змогли добудувати ЖК і втягнули інвесторів в чергову будівельну аферу Войцеховського», - пише Васильченко.

Нагадаємо, раніше У Києві банда аферистів впарила пенсіонерці пластиковий стаканчик за 10 тисяч.

Як повідомляє портал " Знай.ua» В Україні зростає ціна оренди житла - як не стати жертвою шахраїв.

Також " Знай.ua " писав, що У Києві банда школярів заробила шалену суму, здаючи в оренду квартири-примари.