У Києві правоохоронці затримали трьох хлопців, які виманювали гроші в людей під приводом здачі в оренду квартир і заволодівали коштами громадян.

Як встановило слідство, то протягом 2018-2019 років хлопці шукали своїх жертв через оголошення, які вони розміщували в інтернеті, повідомляє прокуратура Києва.

інтернет-шахрай, скріншот з відео
інтернет-шахрай, скріншот з відео

Як стало відомо, то двоє зловмисників є ще неповнолітніми. Вони розміщували оголошення про здачу в оренду квартир у Києві. Надалі підлітки отримували від клієнтів плату за перший і останній місяць оренди. Однак коли орендарі приїжджали за адресами, потрапити до квартир не могли.

На теперішній час встановлено понад 20 громадян, які постраждали внаслідок дій шахраїв.
У ході проведення обшуків у зловмисників вилучили мобільні телефони, сім-карти, комп’ютерну техніку, банківські картки, за допомогою яких молодики ошукували громадян.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "шахрайство". Трьом особам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Наразі перевіряється їх причетність до вчинення аналогічних злочинів на території міста Києва. Досудове розслідування триває.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще