Мер Києва Віталій Кличко зумів протягнути рішення про те, щоб виділити компанії "смотрящего" Дениса Комарницького 400 мільйонів гривень, незважаючи на обурення деяких депутатів.

Це сталося 10 вересня на засіданні Київради. За словами депутатів, виділення додаткових коштів вміло приховали в проекті рішення про зміни в міському бюджеті. Корективи мали бути спрямовані на виплату зарплат комунальним перевізникам.

"Проблема в тому, що в цьому проекті рішення закладені не тільки важливі питання, як виплати зарплат, а ще й пролобійовані інтереси аферистів. Які хочуть отримати аванси на роботи, які ще не мають ні техніко-економічного обґрунтування, ні проектних робіт. Я говорю саме про Подільський міст і про забудовника "Еко-Буд-Трейд". Які хочуть отримати 400 мільйонів гривень. Колеги не бачать цього в проекті рішення, тому що воно приховано нульовим коригуванням і листами. Для того, щоб зняти це напружене питання, а люди отримали зарплату, я вніс альтернативний проект рішення, який підписали багато депутатів. Цей проект передбачає виплату зарплати транспортним колективам не тільки в розмірі, який вже нарахований, але і з передбаченням того, що буде і далі карантин. Він передбачає закласти вдвічі більше грошей на зарплати транспортникам. Розгляд і прийняття цього рішення залежать тільки від вас, давайте не йти у аферистів на поводу"– - звернувся до Віталія Кличка депутат Антон Дрепін.

Згідно з численними публікаціями у ЗМІ та заявам експертів, компанія "Еко-Буд-Трейд "фактично належить "смотрящему" Денису Комарницькому.

"Ми всі в цьому залі підтримуємо те, що потрібно виплатити заробітні плати співробітникам комунальних підприємств, – люди повинні отримати свої гроші. Я особисто абсолютно не підтримую те, щоб були зараз перед виборами якісь "пільги" якимось структурам. Більше того щодо Подільсько-Воскресенського мостового переходу - там стільки скандалів! Давайте проголосуємо за зарплати - є проект рішення Дрепіна", - заявив Владислав Михайленко.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ідею підтримали й інші депутати. Виплату зарплат запропонували підтримати окремим рішенням, щоб все було прозоро.

"Прошу не підтримувати ці правки до бюджету, тому що тут між нульовими коригуваннями і листами заховано 400 мільйонів на розподіл Подільського переходу. Насправді кошти зараз у підрядника є, а аванс, який потрібен на два роки в сумі 400 мільйонів гривень, – це дійсно затягування термінів. Бо насправді підрядник не добудував, не надав технічно-економічного обґрунтування, немає чіткого кошторису і таке інше. Таким чином ми з вами даємо аванс на затягування робіт на два роки. Моя пропозиція така: потрібно окремо розрахуватися з представниками комунального підприємства", - сказала Людмила Костенко.

Незважаючи на обурення колег, Кличко відхилив пропозицію і виніс на голосування документ у первозданному вигляді. Зі скрипом, з другої спроби, з мінімумом голосів рішення все-таки прийняли.

Нещодавно Віталій Кличко потрапив під гарячу руку Верещук: "Здається, у когось проблеми з арифметикою. Або з бажанням розбиратися з нагальними проблемами киян" , - заявила "слуга".

Нагадаємо, кияни жорстко розкритикували кандидатку в мери столиці Верещук: "Ти б місто спочатку вивчила, візіонерко".

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", жителі Києва хочуть, щоб у столиці заборонили проведення популярного заходу - вуличних ярмарків.