Під Києвом рятують Єврейські могильні плити з яких зроблений бордюр біля дороги. Про це розповів голова " Українського єврейського комітету" Едуард Долинський на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Повідомляється, що в Богуславі відбувається порятунок єврейських могильних плит, які були встановлені замість бордюрів біля дороги по вулиці Шевченка. Плити знаходилися на цьому місці більше 70 років.

Читайте Знай в Google News!

Порятунок плит відбулося завдяки групі Ізраїльських IT-підприємців: Авішай Анкрі ("Папайя"), Едді Прилепскі (Дан-IT), Боаз Інбаль (WIX) і Шмуель Кацев (MA Coworking). Вони звернули увагу на дану проблему і вирішили надати допомогу в її вирішенні.

"Ці люди звернулися до влади міста і запропонували на свої гроші зробити ремонт бордюрів. Завдяки їм врятовані мацейви з 267 метрів бордюру. Врятовані мацейви перевозять на єврейське кладовище."- зазначено в повідомленні.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Примітно, що ніхто з вище зазначених підприємців не має зв'язку з Богуславом.

Публікація Едуарда Долинського: Facebook

До публікації Едуард Долинський додав кілька знімків, на яких можна побачити, як проходять роботи з порятунку могильних плит.

порятунок єврейських могильних плит, фото: Facebook Едуард Долинський

порятунок єврейських могильних плит, фото: Facebook Едуард Долинський

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Тернополі старенька церквушка повстала " з попелу"

Як повідомляв портал "Знай.uа", у мережі показали покинуте Українське село без жителів.

Також, "Знай.uа" писав, що у центрі Львова виставили на продаж пам'ятку за 16,2 млн доларів, йдеться про будинок Шпрехера, відомий також як Будинок Книги.