Рівно сто років тому, 9 вересня 1920 року, у Києві було засновано авіаційний завод «Антонов». На цьому заводі згодом народився український літак «Мрія», який побив не одну сотню світових рекордів.

Літак, який створювався у рамках космічної програми, здійснив не один унікальний політ, доставляючи техніку і запчастини до неї, тварин та гуманітарні грузи по всьому світу. Його приліт у будь-який аеропорт будь-якої країни викликає ажіотаж та збирає натовпи спостерігачів.

Загалом український літак Ан-225 «Мрія» встановив понад 250 світових рекордів. Зокрема, на його рахунку — майже 16 годин безперервного перельоту від турецького Стамбула до американського Х'юстона.

Українська «Мрія»

9 вересня виповнюється 100 років від дня заснування в Києві Серійного заводу «Антонов». Саме там народилася українська «Мрія» Український літак Ан-225 «Мрія» має понад 250 світових рекордів. Один із них — майже 16 годин безпосадочного перельоту зі Стамбула до Х'юстона

Geplaatst door Радіо Свобода op Woensdag 9 september 2020

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

«Вітаємо!!! Ще вітаю, що вижив за всіх президентів і працює на благо держави», «Рідний завод, тут починала свою трудову діяльність, до сих пір згадую. Батьки теж там багато пропрацювали. Молодці, вистояли, успіхів усім і в усьому, так тримати», - пишуть з приводу знаменної дати українці у соцмережах.

«Хочеться, щоб АН виготовляв літаки серійно – це буде найбільше свято», - бажають «імениннику».

«Не українська, а радянська "Мрія", бо збудована за часів СРСР. Другий літак цієї серії, "Мрія-2", всі роки української незалежності недобудований "гниє" в заводському ангарі...», - додають ложку дьогтю у святковий настрій скептики.

Нагадавши, Знай писав, що в мережі показали відео, на якому головним героєм виступає річка Тиса. Її природна краса захоплює дух. Річка Тиса є найбільшою притокою Дунаю.

Також Знай передавав, що українець поставив незвичайний рекорд. Чоловік зробив татуювання на висоті 4 кілометри. Він став першим, хто вибив татуювання під час стрибка з парашутом. У світовій практиці таких досягнень не було.

Нещодавно Знай передавав, що 54-річний Микола Лиховидов в черговий раз поставив рекорд України як найстаріший професійний футболіст. Чоловік вийшов на поле за Одеський "Реал Фарма" в матчі Кубк України проти "Таврії".