У благородних оленів, що мешкають в Чорнобильському заповіднику, почався період гону. Як повідомили в прес-службі Чорнобильського радіо-екологічного біосферного заповідника, в деяких місцях з однієї точки можна почути голоси відразу 5-6 тварин.

З кінця серпня починають ревіти окремі самці, а в середині вересня гон досягає піку і затихає в другій половині жовтня.

За словами вчених, в цей період самотні самці створюють гареми з самок. Тому рев-це сигнал, спрямований на самок для залучення їх в гарем.

Під час гону копитні менш пильні, виявляючи ревом своє місцезнаходження. Тобто в період розмноження тварини особливо вразливі перед браконьєрами. Тому служба охорони заповідника в ці місяці для попередження полювання на оленя переходить на особливий режим чергування.

Заповідник займає майже 227 тис.гектарів, що становить 2/3 території Чорнобильської зони відчуження. Подібні заповідники існують у світі - на Уралі і в Білорусі, а ось для України він є унікальним і, до того ж, найбільшим в країні. Його територія володіє величезною різноманітністю: 23 наземних і 7 водних фітосистем, 5 різних видів ландшафтів, 303 види хребетних, 1256 видів вищих рослин, 120 видів лишайників і 200 видів мохів.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" писав про те, що Бджола-тесляр і рудий сфекс: у Чорнобильській зоні знайшли рідкісних комах, схожих на інопланетян

Також портал "Знай.ua" писав, що Ліквідатор ЧАЕС заробила рак на реакторі і вже готувалася до смерті - "Бог, якщо ти є, зціли мене"

Також портал "Знай.ua" писав, що У Чорнобилі оселилася "птах-привид": пернатого майстра маскування нереально обчислити