Якщо у вересні 2019 року роботою нового президента України Володимира Зеленського було задоволено 52% українців, то через рік підтримка електорату помітно знизилася.

У результатах дослідження, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" серед мешканців столиці, йдеться, що 61% киян не влаштовує ефективність Зеленського на посаді президента, 34% підтримують главу держави, 6% не змогли відповісти точно.

Всього за рік кількість прихильників Зеленського знизилася на 18%: у минулому вересні 52% киян були задоволені президентом, 33% не визначилися з відповіддю, 17% були проти.

Опитування проводили в період з 31 серпня по 1 вересня по телефону. У ньому брали участь 1200 жителів Києва старше 18 років, обраних випадковим чином. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та регіоном. Похибка статистичних даних - до 2,8%.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Один з останніх брифінгів народних депутатів України, що відбувся в кулуарах Парламенту, став "жорстким резюмуванням" річного президенства Володимира Зеленського. Висновки стосувалися переліку вкрай важливих для країни аудитів, обіцяних президентом України ще у 2019 році, але й досі так і невиконаних. Тут сплив і необґрунтований розподіл "коронавірусного фонду", і загроза всеукраїнської черги аварійних обвалів "зношених" будинків, і стрімке зростання платіжок на фоні рекордного падіння ціни на газ. А "родзинкою" стала пафосно заявлена в Офісі президента, але у подальшому "зникла", ретельна перевірка сумнівних витрат з бюджету Києва – зокрема, розподілу коштів столичним мером Віталієм Кличком та його командою. Подробиці дізнавалися Знай.ua.