Мер Києва Віталій Кличко погодився консолідуватися із проєвропейськими силами в оновленій Київраді. Це підтверджується і в його передвиборчій газеті, де тема проєвропейської позиції та єдності посідає головне місце.

Про це заявив український політолог Сергій Таран, передає Depo.ua.

Він розповів, що днями депутати "Європейської солідарності" закликали координувати зусилля на місцевих виборах та створити коаліцію проукраїнських політичних сил у новій Київській міськраді.

"Про це йшлося в офіційній заяві партії. І буквально в унісон з нею вийшла партійна газета Віталія Кличка, в якій наголошується, що заради розвитку Києва і України він готовий до співпраці з демократичними, проєвропейськими силами – в новій Київраді. Тобто, є висока ймовірність, що Київраду матиме чітку проєвропейська більшість, - говорить політолог - Гадаю, технологи Кличка розуміють, що інших сил, окрім "Європейської солідарності", на які він зможе опертися та створити надійну більшість, просто не існує. Він же не з "Слугами народу" і "ОПЗЖ" збирається об’єднуватися?", - поставив риторичне питання Таран.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Політолог також відзначив, що Віталій Кличко переміг у виборах мера "під крилом" партії Петра Порошенка.

"Тому найближчого соратника і союзника у Кличка, аніж "ЄС" бути в принципі не може", – резюмував Таран.

Нещодавно Віталій Кличко потрапив під гарячу руку Верещук: "Здається, у когось проблеми з арифметикою. Або з бажанням розбиратися з нагальними проблемами киян" , - заявила "слуга".

Нагадаємо, кияни жорстко розкритикували кандидатку в мери столиці Верещук: "Ти б місто спочатку вивчила, візіонерко".

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", Верещук вимагає розслідувати корупційні дії чинного міського голови Віталія Кличка та "смотрящего" Дениса Комарницького.

Також "Знай.uа" писав, Фаріон назвала соратницю Зеленського Верещук "панельною дурепою".