Під час останнього засідання Київради депутати не проголосували за виділення коштів для працівників столичного транспорту.

Діючий мер Віталій Кличко під час онлайн-пресконференції вирішив зняти з себе відповідальність і "перевести стрілки" на колег, що не підтримали це рішення. Градоначальник розповів, що Київрада не підтримала додаткове фінансування комунальних підприємств-перевізників, зокрема працівників "Київпастрансу" і метрополітену. Тепер через те, що підприємства на карантині працювали у збиток, люди ризикують взагалі лишитися без зарплатні.

"Щоб забезпечити стабільну роботу метрополітену і своєчасну виплату зарплат, обсяги бюджетних асигнувань підприємству потрібно збільшити на 162 мільйонів гривень. А в "Київпастрансі" заборгованість із виплати зарплати вже склала понад 77 мільйонів гривень", - заявив Кличко.

Мер відзначив, що профспілки вимагають оприлюднити прізвища всіх депутатів, які відхилили рішення про додаткове фінансування.

"Бо когось "випадково" не було в залі. Хтось не "доїхав", а хтось - проігнорував голосування. А більшість же з нинішніх депутатів знову йдуть на вибори. І знову будуть розказувати киянам, як захищатимуть їх інтереси і розвиток столиці. Тому, якщо на засіданні цього тижня ми не ухвалимо рішення про фінансову підтримку підприємств-перевізників, - буде опублікований увесь список, хто і як із депутатів голосував. І потім нехай пояснюють людям свої політичні мотиви!", - професійно пояснив Кличко.

Нагадаємо, Кличко перед виборами згадав про метро на Троєщину. До кінця 2020 року в Києві планують завершити будівництво Подільсько-Воскресенського мосту, призначеного для автомобілістів. Як тільки це станеться, в столиці почнуть проектувати п'ять нових станцій метро, все в бік Троєщини. Три з них знаходитимуться на самому мосту.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, Київ очолив антирейтинг по коронавірусу, Кличко озвучив лякаючі цифри.

Також Знай. ua писав, що у хмельницьку мерію проник коронавірус, карантин без розмов.