У Києві за останній місяць знесли близько 500 незаконно встановлених МАФів, серед яких також виявилися так звані наливайки. Детальніше про це розповідає прес-служба КМДА, посилаючись на КП "Київблагоустрій".

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що в серпні поточного року вдалося демонтувати 492 незаконно встановлених МАФів. Серед них були кіоски, засоби пересувної торгівлі, паркани та інше.

"Причиною демонтажу є відсутність проектно-дозвільної документації. До того ж, більшість незаконно встановлених тимчасових споруд ще й створювали незручності для городян, оскільки були розміщені прямо посеред пішохідних зон або на зупинках громадського транспорту. Крім цього, залишали після себе купи сміття, не маючи договорів на його вивезення", - прокоментував т.В. О. директора КП" Київблагоустрій " Микола Бойко.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Він зазначив, що в комунальники займаються демонтажем МАФів в межах виробничих можливостей. Однак, в першу чергу під знесення потрапляють ті заклади, які заважають пересуванню киян.

"Окрема розмова-так звані "наливайки". Згідно з п. 1 рішення Київради №237/237 від 17 березня 2016 року продаж алкогольних напоїв у тимчасових спорудах заборонено. Власників, які ігнорують заборону, чекає ануляція документів і демонтаж тимчасових споруд", - нагадав Микола Бойко.

В цілому в серпні інспектори з благоустрою виписали 3068 приписних і склали 334 протоколи згідно зі статтею 152 КУпАП (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Києві можуть зупинити роботу метрополітену та громадського транспорту.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Києві вночі сталося відразу дві пожежі, горіли МАФ і закинутка.

Також Знай.иа писав, що у Києві засудили чоловіка за розбійний напад на станції "Київ - Пасажирський".