З початку пандемії коронавірусу бюджет Києва втратив понад 1 млрд гривень планових надходжень.

Про це під час Київського Форуму рівних прав і можливостей «Сила в рівності» заявив мер Києва Віталій Кличко, пише Укрінформ .

"Ми можемо говорити, що вже витримали першу хвилю пандемії. Зараз насувається друга хвиля. На жаль, коронавірус серйозно вразив економіку нашого міста, і найбільше постраждали малий, середній бізнес, сервісні компанії, креативна економіка, торгівля, туризм. Кияни також втратили більшу частину доходів, місто також втратило більшу частину податків ", - сказав Кличко.

Як повідомив мер столиці, то ще на початку цього року в Києві було зареєстровано 434 тисяч ФОП - це об'єкти підприємницької діяльності.

Віталій Кличко
Віталій Кличко

"Єдиний соціальний внесок до місцевого бюджету сплатили тоді 346 тисяч. Це майже на 100 тисяч менше. З початку пандемії 100 тисяч ФОП Києва нічого не заробили і не заплатили до бюджету міста. Місто недоотримало понад 1 млрд гривень планових надходжень ",- заявив мер Києва.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За його словами, збитки непрацюючого метрополітену в період з 17 березня по 25 травня становлять майже 621 млн грн.

"Хочу дати цифри: втрати метрополітену за період з 17 березня по 25 травня, коли метро не працювало, становлять 621 млн гривень. У звичайних умовах підприємство повинно було отримати від перевезень в середньому 277 млн гривень доходів на місяць. На виплату заробітної плати метрополітен витрачає близько 200 млн грн щомісяця, а протягом березня-травня підприємство взагалі не отримало доходів від перевезення ",- розповів Кличко.

Київське метро, скріншот з відео
Київське метро, скріншот з відео

До того ж, пасажиропотік метро, на сьогодні відчутно зменшився. Адже ще до карантину метро перевозило 1,5 млн пасажирів, а зараз до 1 млн.А це означає, що і доходи підприємства впали.

Також Кличко закликав Київраду прийняти рішення про додаткове фінансування комунальних підприємств "Київський метрополітен"і " Київпастранс".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Комунальники Кличка знайшли портал "в пекло" посеред Києва

Як повідомляє портал «Знай.иа» Кличко за допомогою "друзів" з транспортного департаменту наповнює свою виборчу касу, - ЗМІ

Також «Знай.иа " писав, що Кличко пророкує киянам "інфекційний вибух": "Дійшлись"