Популярний американський таблоїд New York Post оскандалився з помилкою про Україну: у своїй публікації видання зарахувало українську столицю до Російської Федерації.

Так, помилка допущена в статті про жінку, яка вийшла через аварійний люк на крило літака після посадки. Українка поверталася до Києва з Туреччини.

"Цій жінці, що дуже перегрілася, не терпілося зійти з рейсу в Росії", - пише автор New York Post.

Поки що помилку в публікації ніхто не виправив.

Нагадаємо, скандально відома письменниця і мовна активістка Лариса Ніцой поділилася зі своїми читачами в соціальних мережах враженнями після візиту до Інституту вертебрології та реабілітації. Письменницю до остраху потішив той факт, що все в цій установі українською мовою.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Ми також раніше писали про те, що в офісі радіо "Шансон" висить табличка "тут розмовляють українською" і все б нічого, але розмістили її на дверях туалету. Дана ситуація викликала обурення у відомої української письменниці та активістки Лариси Ніцой. Відповідне повідомлення з'явилося на її особистій сторінці в Facebook.

Нагадаємо, що нардеп Максим Бужанський написав законопроєкт про навчання російською мовою в школах до 2023 року. Однак, його навіть не було винесено на голосування в Раді.

Як повідомляв портал Знай.ua, президент України Володимир Зеленський хоче змінити резонансний закон про мову.

Також Знай.ua писав, мовний закон не передбачає кримінальної відповідальності за його порушення.