Київський завод "Антонов" виробив перший серійний літак, в якому відсутні російські комплектуючі. Детальніше про це розповів президент підприємства Олександр Лось, передає "Укрінформ".

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що кілька років завод "Антонов" не виробляв серійний літак через те, що війна на сході України перекрила поставки російських комплектуючих. Однак нещодавно з конвеєра зійшов планер першого серійного транспортного літака Ан-178.

"Це перший літак, що складається без єдиної російської деталі. Нас звинувачують в тому, що кілька років ми не випускали серійні літаки. Але з початком військової російської агресії в 2014 році ми втратили не тільки ринок збуту, а й ринок постачання важливих компонентів. Деякий час зайняло імпортозаміщення і пошук нових постачальників", - сказав Лось.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Зі слів президента підприємства, 2/3 цього літака укомплектовані американськими запчастинами, а одна третина – вітчизняними. Лось розповів, що проектну роботу по заміщенню російських комплектуючих завод проводив за свій рахунок.

"Насправді широка міжнародна кооперація передбачалася ще в 2010-2011 роках при розробці проекту Ан-178. У 2015-2016 роках ми просто продовжили цю планомірну роботу", - сказав президент ДП "Антонов".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що підліток з Прикурпатья звернеться до Ілона Маску, з проханням полетіти на Марс.

Як повідомляв портал Знай.иа, сотні працівників заводу "Антонов" вийшли на мітинг проти керівництва " Укроборонпрому".

Також Знай.иа писав, що "Епіцентр" повністю оплатив рейс мрії, який зустрічав Зеленський.