Кияни відверто виступають проти звичайного формату навчання із 1 вересня. По-перше, як виявилося, частина шкіл, взагалі, не готова до прийому учнів – заклади в деяких районах міста більше нагадають сирі підвали, аніж навчальні заклади. А по-друге, батьки київських школярів відверто побоюються жахливої картини, що може розпочатися вже за кілька днів. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Віталій Кличко - фото з Фейсбук
Віталій Кличко - фото з Фейсбук

Батьки протестують: "Страшно уявити, що буде відбуватися"

Зі словами міського голови Віталія Кличка в одному з останніх постів на офіційній сторінці у Фейсбуці про те, що "всі комунальні навчальні заклади готові до роботи в нових умовах, усі школи за кошти міського бюджету закупили дезінфікуючі засоби, засоби індивідуального захисту на виділені зі спеціального фонду понад 30 млн грн", м'яко кажучи, не згодні десятки батьків київських школярів.

"Страшно собі уявити, що насправді буде відбуватися... Як завжди, трохи прихворілі діти йтимуть на уроки. Батьки цих дітей, як завжди будуть плювати на здоров'я не своїх дітей .... Але, якщо раніше це була всього лише звичайна застуда, то тепер це може бути короновірус... Як результат – купа хворих дітей, тижнів зо два заняття будуть в школах, потім всі на дистанційне навчання...", – обурюється мешканка міста Ксенія Ляхова.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Батьки не тільки стурбовані кількістю дітей, що нещодавно повернулися з відпочинку, і яким варто було б посидіти на 2-тижневому карантині вдома, а й станом деяких столичних шкіл.

Стверджують обурені жителі мегаполісу і про жахливий стан одного з навчальних закладів Солом'янського району.

"Школа №159 не готова почати навчальний рік! Технічний стан всієї школи патове - грибок, цвіль, мокрі стіни через неякісне ремонту даху. Адміністрація школи та батьки писали, дзвонили, трубили чиновникам все літо. Результат 0! Батьки учнів хочуть страйкувати, залучати ЗМІ", – скаржиться киянка Юлія Ткаченко.

"159 школа вся залита водою!! На стінах вогкість і грибок. Дітям йти просто нікуди!", – скаржиться ще одна мешканка міста Яна Шкурко.

Батьки вимагають від мера Києва пояснення і загального стану ситуації, і конкретно по "проблемних" школах. Зокрема, як школа № 248.

"#МОН та #МОЗ знущаються, #КМДА, Віталій Кличко може ви дасте пояснення, нащо ті засоби захисту в загальних місцях користування в школі, якщо в класі усі, приблизно 30 дітей, знімуть маски, та сядуть по дві дитини за парту. Це повне безглуздя. Я вже не кажу про дітей, які в групі ризику з хронічним захворюваннями, немає повноцінного дистанційного навчання, хто і чим займався півроку?", – звертається до міського голови автор одного з коментарів.

"СШ № 309 здавали батьки на все, навіть на лампочки😡додати до цього підручники, більшу половину з яких треба докупити по 200 грн за кожний - ось так забезпечені навчальні заклади. А може це на місцевому рівні розкрадають бюджетні кошти?!", – обурюється Валентина Мельниченко.

За добу 277 нових випадків: знову "антирекорд"

Вже традиційно, на усі ці поставлені запитання мер Києва відповіді так і не надав. Єдине, що додав голова КМДА на власній сторінці "Кличко – мер" – це показник рівня захворюваності за минулу добу.

І знову цифри видалися далеко не втішними.

Найбільшу кількість випадків захворювання виявили в Деснянському районі – 63, в Дарницькому – 38. В Оболонському і Солом'янському районах – по 33 випадки.

"Кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася за минулу добу на 277 людей. Серед них 17 дітей. На сьогодні в столиці вже 13370 підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Захворіли 138 жінок віком від 18 до 88 років, 12 дівчаток від 2 до 17 років. Також 122 чоловіка, віком від 18 до 77 рокiв, та 5 хлопчиків від 8 років до 13. Захворіли, зокрема, і 9 медиків. До лікарень столиці потрапили 32 пацієнта", – повідомляє голова КМДА Віталій Кличко на особистій сторінці у Фейсбуці.

Одужали минулої доби 20 людей. Усього коронавірус подолали 4339 мешканця Києва. 6 хворих померли. Всього коронавірус забрав життя 208 киян.

А єдиною порадою Віталія Кличка при згадуванні рівня наповненості столичних лікарень, стало лише нагадування про дотримування правил.

"Не допустити колапсу медицини та суворих обмежень можна тільки дотримуючись необхідних правил. Це елементарно! Маски, дистанція, користування антисептиком, уникнення місць великого скупчення людей. Не будьте легковажними. Це ваше здоров’я і ваше життя!", – ось і все, що написав мер міста, навіть не замовивши слово про розробку чи впровадження додаткових засобів боротьби столичної влади із поширенням хвороби.

Ми й надалі слідкуватимемо за ситуацією в столиці, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що кияни жорстко "проїхалися" по Кличку за передвиборчі вчинки: "Ото мафія!".