У Київській області пологове відділення закрили на карантин через коронавірус. Про це розповів перший заступник мера Ірпеня Олександр Маркушин на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Повідомляється, що в ніч з 26 на 27 серпня, в пологовий будинок Ірпінської центральної лікарні в Ворзелі доставили місцеву жительку на 38 тижні вагітності.

Читайте Знай в Google News!

Медики вирішили, що жінці необхідно зробити кесарів розтин, проте через те, що у неї спостерігалися ознаки респіраторного захворювання, було запропоновано провести експрес-тест на COVID-19.

Результат експрес-тесту виявився негативним, тому жінці провели операцію. Після цього її помістили в ізолятор і повідомили про необхідність провести ПЛР-тест. Тоді жінка зізналася, що нещодавно вже здала цей тест.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Через кілька днів медики отримали результати тесту - вони виявилися позитивними. Тому було прийнято рішення закрити на карантин весь пологовий будинок.

"Протягом двох тижнів пологовий буде закритий на карантин. Маємо 10 медиків, які безпосередньо контактували з хворим та 20 вагітних, які перебували в цей час у пологовому будинку (з хворою жінкою не контактували!). 14 вагітних, які були на збереженні, виписуємо додому під нагляд сімейних лікарів. Контактні лікарі вже на самоізоляції. Всім 30 особам буде зроблено ПЛР-тестування. Вагітні мешканки нашого регіону будуть направлятися на пологи в Бородянську центральну районну лікарню."- написав Олександр Маркушин.

повідомлення Олександра Маркушина, скріншот: Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що під Хмельницьким Китайський вірус закрив двері двох відділень

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Києві хворий китайським вірусом вчитель може закрити на карантин всю школу

Також, "Знай.uа" писав, що у Львові коронавірус пробрався в дитячий садок, батьки в жаху