У Києві з’явилися аферисти, які розміщують повідомлення на під’їздах житлових будинків про нібито необхідність проведення у квартирах столичних мешканців «термінової промивки водопровідних труб». Про це повідомили у спільноті «Київ сьогодні», публікуючи фото відповідного оголошення на одному з будинків на Оболоні.

«Шановні мешканці будинку! У зв’язку із збільшенням водопровідних засмічень повідомляємо, що протягом найближчих трьох днів у житлових приміщеннях вашого будинку буде здійснюватися внутрішня обробка зливу вашої ванної, раковини і унітазу без зняття труб», - сказано у повідомленні.

«Тому в терміновому порядку зателефонуйте за вказаним нижче номером, щоб записатися в чергу на профілактичні роботи», - підганяють містян невідомі аферисти.

Оголошення стилізовано під звичайні повідомлення від комунальних служб, тож багато хто їм вірить, особливо літні люди. Вони дзвонять за вказаними номерами та попадаються на вудку шахраїв, що за певну плату «чистять труби».

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Що мається на увазі під «обробкою труб», залишається лише здогадуватися. Насправді комунальні служби міста не здійснюють жодної промивки труб по квартирах.

Вказана схема діє на території України вже кілька років поспіль, у різних містах.

Нагадаємо, раніше У Києві банда аферистів впарила пенсіонерці пластиковий стаканчик за 10 тисяч.

Як повідомляє портал «Знай.uа» В Україні зростає ціна оренди житла - як не стати жертвою шахраїв.

Також «Знай.uа» писав, що У Києві банда школярів заробила шалену суму, здаючи в оренду квартири-примари.