У Києві останнім часом спостерігається спад активності на ринку нерухомості. Точніше, пропозиція зростає, а ось ціни на житло стрімко падають. Про це пише «Будівельний портал».

Відзначається, що, не дивлячись на карантин, зростання цін на нерухомість в столиці не спостерігається. Можливий сплеск попиту на житло восени - коли до Києва потягнуться студенти і відновиться ділова активність, але чи буде він?

В одній зі столичних консалтингових компаній виданню розповіли, що це літо стало особливим для ринку нерухомості в столиці – позначилися сезонний спад і карантинні заходи. На початку літа на столичному ринку пропонувалися 11 тисяч квартир, іце число постійно зростає.

Студенти поїхали по домівках, почався сезон відпусток-житло, що здається в оренду, пустує. Оренда однокімнатних квартир в Києві подешевшала на чверть, двокімнатних – на 20%. Трикімнатні просіли в ціні всього на 5%.

Найдешевша оренда старої однокімнатної квартири без ремонту в спальному районі, далеко від метро, обійдеться в 3,5 тисячі гривень на місяць.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

"Однокімнатка" в спальному районі, але з ремонтом – від 6 тисяч гривень, до карантину обійшлася б в 7,5 тисяч гривень.

За 7-9 тисяч гривень можна орендувати однокімнатну квартиру в новому будинку в спальному районі, недалеко від метро. Ще недавно обійшлося б в 10-10, 5 тисяч гривень.

За 12 тисяч гривень можна зняти двокімнатну квартиру з ремонтом, меблями і технікою. Новий будинок, спальний район. Або однокімнатну квартиру в старому будинку в центрі міста.

Варто нагадати, на Тернопільщині поліція розшукала та затримала нечистого на руку квартиранта. Молодий чоловік зняв квартиру і замість оплати за оренду виніс всю техніку і цінності.

Також Знай повідомляв, що слуги народу хочуть змусити дніпрян продавати і здавати квартири через ріелторів.

Нещодавно Знай передавав, що в Україні угоди з нерухомістю зобов'яжуть проводити через посередників.