Мер Києва Віталій Кличко перетворив евакуатори у вигідний для себе бізнес, наживаючись на киянах. Про це пише киянин Віктор Прошкін на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Скрін, Віктор Прошкін Facebook.

«Абсолютно очевидно, що Кличко-мер повинен піти. Місто з бюджетом Варшави не здатний дати мешканцям якісні сервіси. Все перетворюється або в профанацію, або в заробляння грошей на проблемі. У Києві немає нормальних парковок, евакуатори - просто вигідний бізнес», - пише автор повідомлення, публікуючи пост киянина Сергія Гайдая, якому довелося побігати по столиці, щоб знайти і повернути свій евакуйований автомобіль.

За словами Гайдая, 23 липня йому надійшов дзвінок від його автомобіля.

«Він дзвонив мені протягом кількох годин разів п'ятнадцять. У трубці його жіночий голос повідомляв мені під виття сирени, що спрацював датчик попереднього удару, що спрацював датчик нахилу, що спрацював датчик руху, хоча я бачив, що двигун автомобіля не працює. На карті додатки сигналізації було видно, що мій автомобіль везуть кудись у бік Подолу. Я відразу здогадався, що я став жертвою злих дядьків з евакуатором», - повідомив власник авто.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

«Відкриття номер один: якщо евакуатор забирає ваш автомобіль, то ніякої оперативної системи оповіщення власника не існує. Про подію мені повідомив сам мій автомобіль. І мені довелося телефонувати за номером поліції і дізнаватися, куди відвезли мій автомобіль. У поліції мені повідомили, що цей злочин скоїла не поліція, а міська влада. Мінус в карму працівникам КМДА і особисто Кличко», - наголошує він, додаючи, що не порушував правил паркування.

«Мій автомобіль опинився на штраф-майданчику… на Подолі... Туди я досить швидко добрався і думав, що, мабуть, зараз я так само швидко все порешаю. Тут, напевно, де-небудь є зручний сервіс, в якому я заплачу свій штраф і заберу автомобіль. Відкриття номер два: ага, не тут-то було... В похмурому двоповерховому будинку в напівпідвальному приміщення я виявив ще 100 таких же бідолах в густо набитому і задушливому коридорі. А що у нас тут з карантином? Ну так, здрастуй коронавірус», - обурюється Гайдай.

Власнику авто після довгого стояння в черзі видали квитанції на оплату штрафу, які йому належало сплатити через додаток «Kiev smart city». Однак зареєструватися і швидко сплатити штраф не вийшло – додаток вісло. Платити довелося через термінал банку, вистоявши чергу.

Скрін, пост киянина Сергія Гайдая

«Буде і мораль, висновки і думки: головна - міська влада - рідкісні мудаки. Навіщо перекривати вулицю, щоб евакуювати автомобіль, везти його через усе місто, і на півдня позбавляти водія авто тільки за те, що він припаркований з порушенням ПДР?

Ні, я не проти евакуаторів. Але евакуювати автомобіль необхідно, якщо він поламаний. Якщо він потрапив в аварію. Якщо немає господаря, а він перекрив проїзд чи під'їзд до магазину, гаражу, важливого для життя міста об'єкту. Або заблокував вулицю. Або заблокував чужий автомобіль. Але автомобіль, який порушує правила парковки і не заважає руху, може відбутися штрафом. Але наші нелюдські міська влада поповнюють бюджет за рахунок киян саме так», - вважає автор.

Він упевнений, що ситуація демонструє «наочне ставлення мера і його команди до городян».

«А знаєте, про що розмовляють кияни в цій черзі? Вони кажуть, що мер нашого міста, який не збудував жодної громадської (нехай і платній ) стоянки або паркінгу в центрі Києва, жодної уловлює стоянки або паркінги на в'їзді в місто, але який затіяв війну евакуаторів з автомобілістами, які не зуміли припаркуватися в правильному місці - так ось вони однозначно говорять, що він не гідний залишатися мером Києва. І думаю, цю ідею підтримають і їх родини, друзі та знайомі. І тепер всі вони ніколи не проголосують за Кличка».

Нагадаємо, раніше Кличка зловили на цинічною схемою, замішані велодоріжка і евакуатор, - "Коли ти хочеш рубонути бабла…"

Як повідомляє портал «Знай.ua» Tesla Андрія Богдана перегородила цілу вулицю, у "героїв паркування" є новий лідер

Також «Знай.ua» писав, що Машини киян перестануть "ловити" евакуатори - героїв паркування будуть карати по-новому