На сайті Київської міської ради зареєстрована петиція з ініціативою зняти обмеження на кількість пасажирів у наземному муніципальному транспорті.

"У зв'язку з пандемією коронавіруса у Києві ввели обмеження на кількість пасажирів, яких дозволено перевозити в громадському транспорті. Це щодня сприяє появі великих черг на зупинках, а люди, яким щодня потрібно їздити на роботу, не мають можливості нормально пересуватися по місту. При цьому в метро немає абсолютно ніяких обмежень, і в маршрутних таксі люди навіть без масок їздять. Вважаю таке обмеження є недоцільним, оскільки воно жодним чином не може вплинути на поширення коронавіруса, так як люди годинами стоять у черзі не дотримуючись соціальної дистанції, а також щодня продовжують їздити в переповнених вагонах метро або маршрутках", - наголошується в петиції.

Громадський транспорт, карантин - фото Знай.ua
Громадський транспорт, карантин - фото Знай.ua

Для того, щоб петиція була розглянута Київрадою, вона повинна за 90 днів набрати 10 000 голосів.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів прийняв рішення про продовження адаптивного карантину в Україні до 31 серпня.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Загальні правила, за якими буде жити країна в умовах продовженого адаптивного карантину - масковий режим, соціальна дистанція і антисептики. У деяких регіонах обмеження можуть бути більш жорсткі - у залежності від того, в якій зоні перебуватимуть області.

https://www.youtube.com/watch?v=9uFNb-rUjDk