На засіданні Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування було одностайно підтримано законопроєкт "Про місто Київ - столицю України" до другого читання.

Про це написав на своїй сторінці у фейсбуці нардеп "Слуги народу" Олександр Качура.

"Буду вимагати проведення позачергового засідання для прийняття закону в цілому!" - написав він.

Нагадаємо, що згідно з проектом, планується суттєве скорочення кількості депутатів у Київській міській раді (до 25 осіб, які мають працювати на постійній основі) та перерозподіл повноважень між мером та головою міської адміністрації: місто очолює міський голова, який отримає всі виконавчі повноваження та фактично буде головним розпорядником київського бюджету, а також одноосібно формуватиме міську адміністрацію. При цьому, мер та його адміністрація стають підзвітними лише громаді та міській раді, а не Адміністрації Президента. В свою чергу, Голова Київської міської адміністрації буде представляти державу в регіоні, а не у місті та слідкувати за законністю рішень органу місцевого самоврядування. Важливо, що Голову КМДА пропонується наділити правом оскаржувати рішення Київради у суді. «Він не буде мати жодного стосунку до місцевого бюджету, а буде мати змогу працювати виключно з бюджетом державним, який буде приходити до Києва як до регіону. Наприклад: на університетську освіту, на медицину третього рівня. Тобто це те, що роблять сьогодні голови обласних державних адміністрацій», – пояснює соавторка проекту віце-спікер ВР Оксана Сироїд.

Як повідомляв Знай.uа, Раду оточили розлючені кияни, на беззахисних людей налетіли копи - в хід пішли кулаки і сміття.

Знай.uа писав, "слуги народу" з Закарпаття сказали "так" гральному бізнесу крути рулетку.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще