У Києві тележурналістка Наталія Фіцич мимоволі стала учасницею мовного конфлікту. В одному зі столичних магазинів її навідріз відмовилися обслуговувати українською мовою. Про це сама дівчина написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Інцидент стався в магазині мережі OYSHO в торговому центрі SkyMall. За словами Наталії, продавець, незважаючи на прохання обслуговувати клієнтку державною мовою, заявила, що не зобов'язана цього робити. Точно так само відповіла і адміністратор магазину, на думку якої вимоги Наталії неправомірні і продавець не зобов'язаний їх виконувати.

Скрін: Facebook Наталії Фіцич
Скрін: Facebook Наталії Фіцич

Фото: Facebook Наталії Фіцич
Фото: Facebook Наталії Фіцич

Директора магазину на робочому місці не виявилося – вона повинна була з'явитися тільки на наступний ранок.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Я виросла в Києві і все життя через мою українську чую образи і кпини. Усе життя! У радянський час мені в спину кидали: "селючка", зараз ситуація не краще", - зазначає обурена журналістка. Пізніше адміністратор магазину все-таки їй передзвонила і попросила вибачення за свою поведінку, розповідаючи при цьому, як вона любить Україну.

«Є закон, в якому чітко зазначено, що у сфері послуг має застосовуватися державна мова. Думаю, цього цілком достатньо, щоб не розводити балаган з цього питання», «Коли буде поставлена крапка в цій історії? Українська мова є єдиною державною. Хай би спробували витворити таке в країні-сусідці: розмовляти українською з покупцем і вперто не переходити на державну. Скільки б вони там протрималися?», - обурюються в коментарях українці.

Нагадаємо, що в Дніпрі діти в дитячому саду виступали перед батьками під пісні російського шансону.

Як повідомляв портал "Знай.uа" українка внесла лепту в мовний скандал.

Також "Знай.uа" писав, що Google вперше за чотири роки додав в програму Translate нові мови.