Водій трамвая комунального підприємства Київпастранс розповів, що діється на підприємстві в розпал карантину і видав всю правду, яка не сподобалася керівництву. Володимир Котляр довгий час пропрацював водієм трамваю №15. Однак нещодавно його зняли з-за інтерв'ю, яке він дав кореспондентам Вісті.юа.

У попередньому інтерв'ю Володимир описав ситуацію на підприємстві і розповів про відсутність засобів захисту. Він зазначив, що водіям не дають масок і рукавичок. Також чоловік звернув увагу на те, що водіїв б'ють пасажири за зауваження з приводу масок. Через день після інтерв'ю він заявив, що на нього чинять тиск і хочуть, щоб він звільнився.

Котляр розповів, що начальство у відкриту заявляє, щоб він сам пішов, так як звільнити вони його не можуть із-за дитини з інвалідністю. В якості покарання вони зняли водія з подвійного трамвая, за яким той стежив. Це означає, що сім'я Володимира позбулася 1400 гривень надбавки до зарплати.

Після цього водій розповів, що він думав, що його не будуть чіпати, так як він описав реальний стан справ, але ситуація виявилася протилежною. Він пояснив, що зняття з подвійного вагона пояснили тим, що у нього впав пасажиропотік, але це не так. Володимир зазначив, що люди в його трамваї їздили кілька років поспіль в один і той же час з роботи і на роботу, а наповнюваність вагона не знизилася.

Крім того, він зазначив, що кожен день йому тепер дають різні вагони. У більшості випадків це аварійні трамваї з поламаними деталями. Від колег Володимир дізнався, що один вагон виявився з поламаним колесом, що могло призвести до травмування пасажирів. Навіть розмова з начальством про поломки призводить до погроз звільнення. Йому вони заявили, що його дитині не потрібні зняті 1400 гривень, так як він отримує пенсію. За словами водія цих грошей не вистачає навіть на логопеда.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Київпастранс Фото: скріншот

Далі Володимир описав ситуацію в колективі. Він заявив, що в особистих бесідах колеги його підтримують і говорили йому теплі слова за те, що він висловив все кореспондентам, але у відкриту люди виступати боятися.

Водій розповів і про зміни після публікації першого інтерв'ю. Він заявив, що у водіїв з'явилися маски. Однак так і не дали дезінфекторів для рук. Начальство стало ретельніше стежити за водіями, щоб вони одягали маски. Володимир Котляр вказав і на той факт, що Київпастранс придбало респіратори на 1 мільйон гривень, але з'явилися ці респіратори тільки у начальства, а водіям видають по 1 масці на день.

за Причиною такого тиску Котляр назвав проблему кінцевої третього маршруту трамвая, де будується черговий торговий центр. У цій справі мають інтерес колишні чиновники міськадміністрації. Котляр вважає, що потрібно звертатися в мерію, щоб вони звернули увагу на роботу Подільського депо, так як тут панує корупція і кругова порука, продаються маршрути і робота в святкові дні на них. Така ситуація тут давно.

Крім того, Котляр розповів про те, що замовлені вагони для вечірок і вечерь – це джерело доходів не підприємства, а особисто керівництва. Гроші за оренду таких вагонів передаються готівкою директор депо.

Після цього водій розповів про те, що планувалося закупити вагони. Два надійшли в депо, але вони зроблені в Росії і в найближчому майбутньому будуть припадати пилом в депо, так як їх обслуговування занадто дорого.

Водій трамвая розповів про систему електронної оплати за проїзд. Він зазначив, що вона не нова. Під час руху припадає її кілька разів перезавантажувати, тобто знеструмлювати весь трамвай. Система часто зависає блокується, але люди стали нею частіше користуватися.

Думка начальства депо, як і очікувалося прямо протилежне. Там кажуть, що Володимир Котляр бреше про ситуацію в Київпастрансі. Директор заявив, що маски не давали тільки того, коли вони були в дефіциті, а зараз вже на складі лежать 20 тисяч штук. Директор божився, що і дезрастворы хороші видають водіям, він навіть готовий ними особисто мити руки. Директор вирішив прикритися печатками санепідстанції, а дезобробку трамваїв проводять прибиральниці рано вранці, тому вона не видна. Після цього керівник заявив, що хоче, щоб водій не брехав, а говорив правду і звинуватив водія в отсиживании вдома на карантині, коли інші водії працювали.

Нагадаємо, Знай писав, що з 1 липня в києві змінилася система отримання пільг.

Знай повідомляв, що в києві назріває скандал через розтрати в Київпастрансі.

Нещодавно Знай передавав, що в Києві оплата за проїзд у громадському транспорті буде безготівковій.