Антикорупційна комісія Київради надіслала меру столиці Віталія Кличка прохання перевірити директора КП “Київпастранс” Дмитра Левченко і його діяльність на наявність корупційної складової. Також в документі потрібно усунути даного чиновника від його обов'язків на час перевірки.

за Причиною такої вимоги стали постійні розтрати комунального підприємства, порушення при закупівлях та інші помилки в роботі. За деякими порушень законодавства правоохоронці вже відкрили не одну кримінальну справу. Про це повідомляє KV.

18 червня 2020 року комісія Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції направила звернення до мера Києва Кличка, в якому вимагає перевірити директора Київпастрансу Дмитра Левченко.

Антикорупційна комісія Фото: скріншот

Депутати заснували необхідність перевірки діяльності Левченко на закупівлі, здійснених Київпастрансом, які потрапили на очі антикорупційної комісії. Пізніше в комісії пообіцяли направити Віталію Кличку звернення одного з їхніх членів Ігоря Мірошниченка щодо необхідності перевірки законності будівництва 22-поверхового будинку на вулиці Зодчих у Святошинському районі. Причина такого занепокоєння полягає в тому, що будинок будується недалеко від того місця, де буде розташовуватися зупинка швидкісного трамвая. Також будівництво будівлі викликає нарікання мешканців прилеглих будинків.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Член антикорупційної комісії Київради Юрій Сиротюк повідомив, що Київпастранс є найбільш згадуваним комунальним підприємством поряд з Київводоканал і Київенерго. Народний обранці звертають увагу на витрати бюджетних коштів цим комунальним підприємством. Сиротюк повідомив, що всі закупівлі здійснюються родичами Левченко. Не менше занепокоєння викликають будівництва на місця автопарків комунального підприємства.

“Ми це розглядали, і Левченко користувався словесної казуїстикою, що це непрямий родич. За ці роки знищено кілька автопарків. На одній з останніх сесій ми закрили автопарк, здається, в Святошинському районі і віддали під забудову”, – повідомив Юрій Сиротюк.

Після цього даний депутат звинуватив Левченко в антидержавній діяльності. На доказ своїх слів він навів зйомки ролика для ОПЗЖ з використанням автобусів Київпастранс.

“Коли цей дрібний клоун і казнокрад просто краде гроші, краде шпали на трамваях – це одне. А коли він Медведчуку надає транспорт для антидержавного шабашу в центрі міста – це зовсім інша історія”, – заявив Сиротюк.

Він зазначив, що комісія неодноразово вже розглядала діяльність Левченко, але ефекту від цього було мало. Сиротюк розповів, що працівники Київпастрансу закуповують б/в запчастини в 8-10 разів дорожче.

Після цього Сиротюк заявив, що Кличко зобов'язаний відреагувати на дані факти інакше він стане покрывателем корупції і на виборах його підтримають тільки ті, хто займається цими справами.