Стало відомо про те, що в Києві збираються придбати обладнання за 10 мільйонів.

Таким чином, повідомляється, що зроблять це для того, щоб ловити громадян, які будуть намагатися проїхати без квитка у транспорті. І на купівлю нових терміналів для перевірки оплати проїзду в громадському транспорті Києва збираються витратити десять мільйонів гривень.

Як відомо, починаючи з першого квітня поточного року, громадський транспорт столиці почав переходити на безготівковий спосіб оплати проїзду.

У Києві закуплять обладнання на 10 мільйонів, фото: скріншот з відео

Для того, щоб оплатити проїзд, туристам потрібно купити електронний квиток, який продається в метро, в терміналах, або ж у кіосках.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Після того, як пасажир зайде в такий вид транспорту, як трамвай, тролейбус або метро, він буде зобов'язаний піднести свій квиток до спеціального пристрою, який називається валідатор.

Вона вважає код, і оплата пройде. Плюс до цього, у тролейбусах і трамваях залишаться контролери, які будуть стежити за тим, сплатив пасажир проїзд.

На закупівлю 300 таких терміналів якраз і з'явився тендер на сайті держзакупівель «Prozorro». Замовником виступає комунальне підприємство «Київпастранс». Вартість покупки не повинна перевищити 10 млн. 125 тис. грн.

Такий термінал зібрав в собі всі останні технології, і з його допомогою оплата може відбуватися усіма різними способами, а також картами.

Аукціон відбудеться 18 серпня, а компанія-переможець повинна забезпечити громадський транспорт новенькими терміналами до кінця цього року.

Нагадаємо, Киян позбавлять популярної пільги в метро

Як повідомляв портал Знай.ua у Львові маршрутник вказав на двері ветерану АТО

Також Знай.иа писав, Садовий скасував у Львові безкоштовний проїзд у транспорті