Київський метрополітен знову може закритися на карантин, але для цього потрібно розпорядження Кабінету міністрів України. Про це розповіла радник начальника Київського метрополітену Наталка Макогон, пише 044.

Вона помітила, що метро можуть закрити, але тільки якщо це буде ініційоване міською владою та буде підтримано Кабінетом міністрів.

Ідею про обмеження руху громадського транспорту в Києві висловив Віталій Кличко ще 26 червня. Ще раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль висловив припущення, що метро Києва можуть закрити на карантин через поширення коронавіруса.

Варто відзначити, що в київське метро після ослаблення карантину пасажири хлинули бурхливим потоком. Зараз у вагонах і на станціях люди все так само чекають поїзда, як і до карантину. У мережі показали відео, як кияни дотримуються карантин у метро. Про масках і дистанції забули, в чергах у каси також люди стоять один за одним і без дистанції в 1,5 метра.

Крім того, київська влада хотіли запровадити з 1 липня нові правила проїзду в громадському транспорті для пільговиків. Новий процес відшкодування вартості проїзду повинен був займати багато часу, так як людям пропонувалося збирати чеки і квитки, які потім потрібно було передати для отримання компенсації.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що в київському метро зафіксовані порушення карантину.

Знай передавав, що у Києві змінили правила отримання пільг за проїзд у транспорті.

Нещодавно Знай повідомляв, що в київському метро жінка закликала зняти маски.