У Чорнобильській зоні відчуження виявили гніздо дуже красивої і рідкісної птиці, яка є родичем знайомого всім нам звичайного голуба. Про знахідку розповіли в Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику в Facebook.

Це припутень – дикий голуб, який трохи більший звичайного голуба. Птах знаходиться під охороною Бернської конвенції та директиви Європейського союзу про захист диких птахів, але в Україні полювання на нього дозволено. А ось у Чорнобильському заповіднику припутень почуває себе вільно, плодиться і розмножується, незважаючи на недавні лісові пожежі.

Припутень – найбільша птах із сімейства голубиних в Україні. Доросла особина виростає до 40-50 сантиметрів в довжину.

ПТАШЕНЯТА ПРИПУТНЯ Гніздо припутня. Це – дикий голуб, який тримається, здебільшого, у лісах. Розміром трохи переважає...

Geplaatst door Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник op Maandag 15 juni 2020

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

На сторінці Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника в Facebook з'явилися фото гнізда припутня, в якому пташенята чекають їжі. Виглядає молодше покоління цієї птиці досить дивно і дивакувато – з великим дзьобом і чорно-жовтим пухом.

" В гнізді – двоє пташенят, що природно для цього виду птахів. З огляду на час – друга кладка. Перша кладка, очевидно, була втрачена. У дикій природі з яйцями пернатих або маленькими пташенятами може статися, що завгодно: дикі звірі, стихійне лихо, загибель батьків. Якщо все складеться добре – через кілька тижнів голуб’ята вилетять з гнізда ", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у зоні відчуження туристів будуть пускати на ще два маршрути.

Як повідомляв портал Знай.иа з Чорнобильської зони продовжують вивозити ліс.

Також Знай.иа писав, що у Чорнобильській зоні розшукали і «повернули в цивілізацію» чергового любителя екстремального відпочинку.