Кияни підтримали петицію про створення парку мрії в центрі Києва, за адресою вул. Антоновича, 52-54, на місці колишнього трамвайного депо. Його визначною пам'яткою стане незвичайне озеро у формі кота. Орієнтовна площа зеленої зони з озером, галявинами і іншим може становити 5 га.

Як повідомляє «Вечірній Київ», паркове питання розглядали на засіданні постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування. І депутати підтримали електронну петицію «Створити парк мрії в центрі Києва».

Ту саму ділянку, на якій пропонують створити новий парк, розташована на вулиці Антоновича 52-54 – на місці колишнього трамвайного депо. Вона пустує багато років. Спроба її забудови закінчилася невдало, а на місці виритого котловану утворилося озеро у формі кота. За словами ініціатора петиції Галини Ястребової, там вже оселилися качки та інша живність.

джерело: соцмережі
джерело: соцмережі

«Парк в такому місці стане в нагоді всім киянам. По-перше, він знаходиться поряд з ст. м. Олімпійська, тому зручно добиратися з будь-якого куточка Києва. По-друге, ця центральна частина міста має одну з найбільш щільних забудов, та рекреаційне місце там потрібно, як повітря. По-третє, природа вже сама подбала про те, щоб створити там озеро – нам треба тільки все належним чином впорядкувати», – написала автор петиції Галина Ястребова.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Власником цієї ділянки є французька компанія. А значить, для створення парку ділянку доведеться викупити.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Киянин оселився на даху висотки і перетворився в Калсона, - шикарний вид з вікна "дачки"

Як повідомляє портал «Знай.ua» Кияни назвали десятку кращих районів Києва і здивували всю Україну

Також «Знай.ua» писав, що Садовий вирішив перетворити Львів на Лондон, наплювавши на галичан - все для туристів