Влада Києва планує облагородити лівобережну частину столиці, запустивши розвиток лівобережного громадського багатофункціонального центру. Про це повідомляє прес-служба КМДА на офіційному сайті.

Згідно з проектом Генерального плану Києва, лівий берег столиці будуть обладнати культурними центрами, музеями, зонами відпочинку та інше, щоб у майбутньому мати можливість проводити міжнародні і національні масові заходи.

Голова КО "Київгенплан" Сергій Броневицький повідомив, що біля Дніпра планують створити паркову зону, яка триватиме від Русанівських садів до ж/м Троєщина. Буде облаштована набережна з велосипедно-пішохідним рухом, пов'язана із пляжною зоною. Крім цього, в планах створити етнографічний музей на Троєщині в урочищі "Городище".

У Києві на лівобережжі планують звести культурний центр / скріншот з відео

Згідно з рекомендаціями експертів мерії Лейпцига у проекті Генплану Києва передбачено створити центральне ядро загальноміського лівобережного центру з закладанням важливого суспільного будівлі музейного призначення (музей сучасного мистецтва) у виставкового центру в районі станції метро "Лівобережна", - повідомляє прес-служба КМДА.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Киевгенплане" підкреслили, що на лівому березі розробники проекту пропонують створити Дарницьку рекреаційну зону, в яку будуть входити парки культури і відпочинку, ліси рекреаційного призначення, лісопарки і комплекси закладів відпочинку.

Нагадаємо, раніше у Києві прийняли рішення про перенесення початку пляжного сезону.

Як повідомляв портал Знай.иа кияни вирішили прибрати територію підземного переходу.

Також Знай.иа писав, що у Києві знову запрацював Центральний залізничний вокзал.