Київ потихеньку виходить з карантину, відкриваються громадські заклади і запускається комунальний транспорт. Однак це не стосується басейнів і спортзалів. Про це під час брифінгу повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Віталій Кличко нагадав, що на даному етапі ослаблення карантину можуть дозволити відкрити громадські пляжі. Фахівці вважають, що морська вода і ультрафіолетове випромінювання можуть нейтралізувати бактерії і віруси. В річках вода проточна, а тому ризик зараження коронавірусом також знижується.

Разом з тим Кличко додав, що згідно із заявами вірусологів спортзали, басейни, сауни та інші подібні заклади несуть в собі ризик зараження коронавірусом через вологе середовище та закритий простір.

"А ось вологі зони в спортзалах — басейни, сауни, джакузі - є місцем ризику. Там, на невеликій площі, в закритому просторі, контактує чимала кількість людей. І в нинішній епідеміологічної ситуації - високі шанси інфікування", - додав мер Києва

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Кличко закликав власників спортивних залів і фитнес-центрів відповідально поставитися до застережних заходів під час карантину та не порушувати їх.

Нагадаємо, раніше слідом за коронаиврусом Київ атакувала пневмонія.

Як повідомляв портал "Знай.иа" Кернес перетворить Харків в Нью-Йорк, а городяни заплатять.

Також Знай.иа" писав, що кияни застрягли у чергах після карантину.