У Києві після ослаблення карантинних заходів різко зросла кількість пацієнтів з пневмонією. Про це стало відомо з повідомлення мера столиці Віталія Кличка під час онлайн-брифінгу в п'ятницю, 22 травня.

За його словами, тільки за цей тиждень, починаючи з понеділка, в місті госпіталізували 167 осіб, яким було поставлено діагноз «пневмонія».

При цьому на стаціонарному лікуванні перебувають 307 пацієнтів з таким діагнозом. Кличко зазначив, що сплеск пневмонії лікарі пояснюють потеплінням: жителі столиці розслабилися і відправилися відпочивати на відкритому повітрі, при цьому не бережуть власне здоров'я.

22.05.2020 Онлайн-брифінг мера Києва Віталія Кличка

❓Про кількість інфікованих киян ❓Скільки хворих на пневмонію в Києві ❓Про запровадження другого етапу послаблень ❓Про ситуацію навколо «Укрбуду» ❓Чому в столиці поки не відкриють басейни ❓Про оновлення столичного зоопарку. Вже зараз в прямому ефірі про це та інше

Geplaatst door Віталій Кличко op Vrijdag 22 mei 2020

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«З 23 треба вдома сидіти. Економіку поклали, а тепер буде справжня епідемія», «Найбільше дратує небажання дотримуватися дистанції в громадських місцях. Як з ланцюга зірвалися деякі», - відзначають в коментарях кияни.

«Чому у відділеннях немає флюорографа? Сьогодні була в лікарні - бабу ведуть без маски - лікар в костюмі з окулярами. Баба, проходячи повз мене, рот розкрила: «Так що, двосторонній?» Лікар-рентгенолог вискакує і людині в черзі: «Ви одягніть маску, бачите - коронавірусну повели!» Ну нормально? Я і так три місяці вдома одна сиділа... А зараз знову 14 днів буду сидіти, бо бабу водять без маски по лікарні? Лікарі хочуть зарплати більше, а навіщо таке свавілля витворяють? Може, нам перестати податки, щоб лікарі зрозуміли, звідки у них зарплати?», - обурюється одна з киянок.

Нагадаємо, раніше Зеленський розповів, що зміниться в країні після 22 травня.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у київському метро скасують жетони.

Також Знай.uа" писав, що Рада планує ввести новий збір за кожного пасажира літака.