Кілька останніх постів мера Києва Віталія Кличка, розміщені на його офіційній сторінці у Фейсбуці здійняли шалену хвилю масових обурень жителів столиці. Майже одразу після їх розміщення сторінку "Кличко – мер" буквально засипало десятками докорів. А причиною тому став черговий відеоролік міського голови, знятий на підтримку медиків, та одна з наболілих "гарячих" проблем тисяч киян – повідомлення про чергове масове відключення гарячого водопостачання. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Відеоряд не оцінили: "Краще б їм зарплату підвищили"

Цього разу локацією для чергового відеороліку, що систематично з'являються на сторінці мера, які чимало містян розцінюють виключно як передвиборчий піар, став Річковий вокзал – а точніше розташовані поруч скульптури дітей, улюблені багатьма киянами.

Фото: Віталій Кличко, Facebook
Фото: Віталій Кличко, Facebook

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Та от тільки, на відміну від малюків, яких на відео одягають у медичну форму, пост мера позитивно оцінили далеко не всі.

Малюки-засновники Києва на Поштовій площі приєднались до акції на підтримку медиків:)

Geplaatst door Кличко - мер op Woensdag 13 mei 2020

Користувачі відзначають, що подібні ролики є недоречними і краще б міська влада підвищила заробітну плату медпрацівникам чи допомогла дітям-сиротам.

"Зараз такі ролики не викликають жодної реакції. Можна сказати не актуально...люди чекають коли нарешті можна буде нормально працювати і добиратися на роботу...", – зазначає автор одного з коментарів Тетяна Ковтонюк.

Дехто ж не втримався і від більш ґрунтовного допису щодо критичних проблем у місті.

"Віталій, ти дивишся що робиться у місті? Невже не можна було додуматися зробити спочатку додатковий міст чи тунель, перед тим, як закривати вже рік як, великі існуючі мости ? Наприклад, довести до розуму хоча б на Відрадному переїзд під залізницею, та під'їзди до нього ? Вже 10 вечора, а корка стоїть з 17 вечора на проспекті Перемоги від КПІ до м. Святошино... І хоча б сьогодні стало вже зрозуміло, що не можна було ремонтувати міст на Нивках без розширення до 3 смуг, що буде вимушений зробити вже наступний мер, але знов прийдеться його перекривати, виправляти твої помилки?", – обурюється киянка Катерина Білокур.

Безмежний потік скарг: "випробування", довжиною з півроку?

А справжній "джекпот" зірвав пост столичного голови, розміщений кількома годинами раніше. Віталій Кличко повідомив, що у Києві розпочали гідравлічні випробування мереж з дня початку запровадження послаблень обмежувальних заходів, з 12 травня.

Це спровокувало шалений потік невдоволень – кияни, не стримуючись, висловлювалися про "наболіле", оскільки впродовж останніх кількох років відключення стали систематичними.

"До відключення у нас щотижня аварії! Подивимося як буде вода 25 числа! Того року відключили на півроку!", – наголошує мешканка столиці Людмила Колумбет.

Та найпалкіша критика стосувалася головного обґрунтування мера Києва щодо відключень саме у травні, коли десятки тисяч киян вимушені залишатися вдома до кінця карантину. Як зазначив у своєму пості Віталій Кличко, "це необхідно для підготовки тепломереж до наступного опалювального сезону, щоб увійти в нього без аварій і вчасно".

"А "входимо" все рівно з аваріями і розритими дворами і який рік поспіль зовсім не через два тижні, як при попередніх владах міста, а десь під грудень, але в рахунках чомусь накопичуються неіснуючі борги за цей період, і нічого нам мер не розповідає про проведені аудити щодо ефемерних незрозумілих нарахувань в платіжках, а тільки зі всіх сторін про суми боргів населення, проведіть аудит, що з неба нараховано, за місяць тільки з одної квартири 60 кв м до 2 тисяч міфічних нарахувань і за воду, і за газ, і за територію, яка ніяким чином не підтримується житловими конторками останні роки", – відзначає киянка Марина Адігналова.

Обурені жителі пригадали і масштабний прорив комунікацій в центрі міста, що стався двічі в одному і тому ж місці – потоплені автівки у потоках води та глибах асфальту на Шота Руставелі кияни запам'ятають надовго.

"До чого ці підготовчі роботи - метою уникнення аварій??? Адже стабільно з початку опалювального сезону в кожному районі відбувається прорив теплотраси, про вже щорічний прорив Льва Толстого - Олімпійська вже навіть смішно....", – пише одна з користувачів Ольга Волощук.

Користувачі не оминули увагою і реконструкцію зоопарку, про яку так гучно звітує столична влада, і непрацюючий громадський транспорт, і навіть майбутні місцеві вибори, висловивши своє категоричне "Ні" кандидатурі діючого мера.

За добу 56 хворих: 9 з них – медики

На фоні статистичних даних щодо виявлених нових хворих впродовж минулої доби відеоролік із одяганням малюків, взагалі, виглядає абсурдно. Серед загальної кількості інфікованих – 9 медпрацівників.

"Кількість киян, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, зросла ще на 56 людей. Серед них 9 медиків. Захворіли 27 жінок, віком від 21 до 78 років, та 2 дівчинки, яким 9 і 13 років. Та 19 чоловіків від 30 до 80 років, і 8 хлопчиків – від 1 місяці до 17 років. До лікарень столиці госпіталізували 12 пацієнтів", – повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Віталій Кличко - фото з Фейсбук "Кличко-мер"
Віталій Кличко - фото з Фейсбук "Кличко-мер"

Загалом, станом на 15 травня, в столиці зафіксовано 2068 випадків інфікування коронавірусом.

За весь період вилікувалося вже 200 киян, а кількість летальних випадків збільшилася до 43.

Столичний голова повідомив про нововведення, що буде впроваджене у Києві з початку наступного тижня – з 18 травня обмежуватиметься рух великогабаритного та вантажного транспорту з 7.00 до 10.00 та з 17.00 до 20.00.

Що ж стосується міського транспорту, то, як відзначив Віталій Кличко, з моменту відновлення столичної підземки на території метрополітену та у вагонах буде проводитися посилена дезінфекція. Втім точна дата відновлення роботи громадського транспорту в місті поки невідома – орієнтовно, це має статися вже за тиждень.

Ми і надалі слідкуватимемо за ситуацією в столиці, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.