Сім років тому, 7 травня 2013 року, у Києві було встановлено пам’ятник справжньому коханню. Про це нагадали у спільноті «Клуб корінного киянина».

Скульптуру, що зображає двох закоханих літніх людей, розмістили у Маріїнському парку, неподалік від містка.

Прототипами для скульптурної композиції стали українка Мокрина Юрзук та італієць Луїджі Педутто. Вони обидва були в’язнями концтабору в Австрії під час Другої світової війни. Там вони познайомилися у 1943 році і закохалися, а через два роки зуміли втекти вже з маленькою донькою.

Жінка з дитиною змогли повернутися до України, однак чоловікові це не вдалося. Так вони розлучилися на довгі роки. З часом у них з’явилися інші сім’ї, але в 2004 році 91-річний Луїджі розшукав свою українську любов.

Скрін, Facebook
Скрін, Facebook

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Скрін, Facebook
Скрін, Facebook
Луїджі Педутто

Скрін, Facebook
Скрін, Facebook
Мокрина Юрзук

Відтоді вони щороку зустрічалися в Україні, однак на пропозицію італійця вийти за нього заміж 90-річна Мокрина відмовила.

Луїджі помер 2013 року, а в Києві лишився пам’ятник вічній любові, яка долає всі перешкоди.

Нагадаємо, раніше У Києві затримали 11 вандалів, які пошкодили LED-підсвічування на Алеї художників і напали на людину

Як повідомляє портал Знай.uа У Києві малолітні вандали розгромили ліфт, накачавшись пивом - дикий шабаш потрапив на відео

Знай.uа писав, що Вандали атакували Прип'ять у розпал карантину, кадри блюзнірства обурили мережа