У Києві деякі супермаркети порушили умови карантину. Співробітники деяких київських супермаркетів були помічені на своїх робочих місцях без масок і рукавичок, які в обов'язковому порядку передбачені в умовах пандемії коронавірусу, а також карантину, який діє в Україні.

І такі порушення карантину в більшості магазинів, йдеться у сюжеті програми "Факти".

Так, в одному з київських супермаркетів працівники, які працюють безпосередньо з продуктами харчування були фактично без масок, оскільки маски знаходилося не на обличчі, а на шиї, або підборідді.

Що характерно, навіть співробітники відділу кулінарії, які готують і продають готову їжу також, були помічені журналістами без захисних масок.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще


На питання журналістів, чому маска не закриває обличчя багато хто відповідав, що протягом зміни постійно перебувати в масці досить важко, оскільки носіння маски істотно утруднює дихання.

"Я працюю в масці, але просто зараз її опустила. Мені важко дихати. Я опустила маску, тому що задихаюся", – розповіла одна зі співробітниць столичного супермаркету.

Як зазначають епідеміологи, формальне носіння маски, яка не закриває ніс абсолютно марне, оскільки не захищає ні саму людину від проникнення вірусу, ні оточуючих у разі, якщо працівник магазину інфікований.

Також в умовах карантину відсутність засобів захисту для працівників сфери обслуговування неприпустима.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українці в гіпермаркеті Metro за "пристойну" ціну ледь не отримали непристойну поїздку в інфекціонку

Як повідомляє портал «Знай.ua» Ревізор Панкова знайшла найбрудніше місце в супермаркеті – "Небезпечне кількість мікробів"

Також «Знай.ua» писав, що Київський "Ашан" потрапив у скандал, "Ревізор" умиває руки, - "розсадник зарази"