В українських супермаркетах вітчизняну продукцію витісняють продукти, привезені з інших країн. Це в той час, коли українські фермери скаржаться, що не можуть реалізувати свої товари і змушені їх викидати. Про це повідомляють у телеграм-каналі «Йад».

«Карантин по-українськи – це коли в супермаркетах замість продукції місцевих фермерів морквина з Ізраїлю, капуста з Італії, а цибулю їх Росії», - пишуть автори посту, публікуючи відповідні фото.

«Як нам все це привезли – питання риторичне. Хоча і до нашим фермерам є питання, з відкриттям ринків в цю п'ятницю вони підняли ціну в півтора-два рази», - додають вони.

Фото: dtp.kiev.ua
Фото: dtp.kiev.ua

Фото: dtp.kiev.ua
Фото: dtp.kiev.ua

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Фото: dtp.kiev.ua
Фото: dtp.kiev.ua

«Нічого українського. Поки українські фермери змушені закопувати овочі, оскільки були закриті продуктові ринки, і їм було ніде збувати свою продукцію, українські супермаркети продають в основному овочі з Росії, Ізраїлю, Італії. Така ось ринкова економіка в карантин. Фотографії з супермаркету FOZZY», - підтверджують інформацію в співтоваристві dtp.kiev.ua.

«Нехай закопують, а могли роздати нужденним...», «Якого хріна вони купують у Росії, так ще за такою ціною, хрінь якась, я в шоці», «Радійте ті, хто так яро виступає проти ринків», «Цибулька пішла для народу, за схемою Роттердам-плюс. Супермаркети - монополісти зараз, і за ціною не постоять», - відзначають в коментарях.

Нагадаємо, рятувати полуницю в Польщі — випустять сезонних працівників з України, незважаючи на карантин.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Польщі запанікували без українських заробітчан, гарувати на полях за копійки тепер нікому.

Також Знай.uа писав, українцям на карантині запропонують роботу — від 6 до 8 тисяч.