Під Києвом, у селі Вишеньки, яке розташоване в трьох десятків кілометрів від столиці, з неба почав сипатися попіл. Такими фото поділився в соціальній мережі Facebook шеф-редактор видання "Фокус" Михайло Багінський.

За його словами, незвичайні «опади» почалися в околицях незабаром після того, як пройшов невеликий дощ.

«Ось такі от "опади" спостерігаються під Києвом у Вишеньках. Випали незабаром після дощу. Цікаво, звідки принесло. Вітер-то південно-західний», - пише на своїй сторінці чоловік. Він додає, що попіл сипався з неба, «як сніжинки», хоча повітря при цьому був чистий і свіжий.

У коментарях до повідомлення користувачі припускають, що, «можливо, знову на луках, де екопарк-Осокорки, хто скоює подпалы трави. Пару тижнів тому там навіть зловили якогось жгуна».

Скрін, Михайло Багінський, Facebook

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

«Я думаю, якщо вже такі шматочки піднялися високо в повітря, то можуть переміщатися на великі відстані», - додає один з коментаторів. Можливо, джерелом попелу в повітрі стала пожежа поблизу Старих Безрадичів, де вогонь знищив траву, очерет і кілька дач.

Нагадаємо, Чорнобиль палає з новою силою - рятувальники метаються між пожежами по всій зоні відчуження, відео

Як повідомляв портал Знай.ua Чорнобиль палає з новою силою, вогонь з трави перекинувся на торфовища - дуже небезпечно.

Також Знай.uа писав, що Чорнобиль продовжує горіти, пожежні підключили до гасіння поїзд і вертольоти.